Particulier

Het belang van tuinonderhoud

Een tuin is constant in beweging. Planten groeien, de seizoenen wisselen en strenge vorst, extreme droogte of vervelend ongedierte kunnen soms behoorlijk wat schade aanrichten. Een tuin vraagt daarom constant om begeleiding. Goed tuinonderhoud is belangrijk. Gras maaien is niet zo ingewikkeld, evenals het wegknippen van uitgebloeide bloemen in de border.

Ook het snoeien van een haag gaat de meeste mensen aardig goed af. Maar wat te doen als de Skimmia geel blad krijgt, welke behandeling vraagt een oude fruitboom waarin dood hout verschijnt en hoe snoei je een hortensia die te groot wordt? Dé Fijn Hovenier heeft de vakmensen in dienst. Tuinonderhoud, in de breedste zin van het woord, kan probleemloos aan Dé Fijn Hovenier worden overgelaten.

Het complete onderhoud

Bij compleet onderhoud stelt u samen met Dé Fijn Hovenier een persoonlijk onderhoudsschema vast voor een heel jaar. Volgens vaste afspraken komen onze hoveniers langs om alle afgesproken werkzaamheden uit te voeren. Bij compleet onderhoud worden alle zorgen uit handen genomen.

Het periodieke onderhoud

Het periodieke onderhoud is meer een begeleidend onderhoud. U neemt de klussen onder handen die u graag zelf wilt doen. Denk daarbij aan het maaien van het gazon of het knippen van hagen. Alle andere voorkomende werkzaamheden neemt Dé Fijn Hovenier van u over. In de praktijk betekent dit dat onze hoveniers ongeveer eens in de 6 weken langskomen.

Tijdens een rondje door de tuin worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. De ene keer is dat meer werk dan de andere keer. Indien gewenst wordt vooraf een vast jaarschema opgesteld.

Het jaarlijkse onderhoud

Het jaarlijkse onderhoud is een optie voor de tuinbezitters die zelf veel plezier beleven aan tuinieren maar twee of drie keer per jaar behoefte hebben aan professionele hulp. Zo vraagt het winterklaar maken van de tuin zijn specifieke kennis wanneer het gaat om snoeien en krijgt bij de voorjaarsbeurt het gazon extra aandacht.

In de zomermaanden moeten de hagen en sommige weelderig gegroeide heesters en vroeg bloeiende vaste planten gesnoeid worden. Uw tuin is onze zorg. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over het onderhoud van uw tuin.. Wij kunnen zeker veel voor u betekenen.